Author Archives: Johanna Almqvist Uddén

Hur kopplar man till projektor?

Med tanke på att vi har så många olika verktyg i Kommunen kan det kännas krångligt när man ska visa något via projektor/AppleTv. Här kommer jag att visa de olika sätt som finns för att koppla verktygen till tavlan. Alla förskolor och flera grundskolor har AppleTv (ATV).

Continue reading

Pluttraadministratörer

Här kan du som Pluttraadministratör hitta information kring ditt uppdrag samt vem du vänder dig till vid behov.
Support:

Continue reading

Skapa Apple-ID

När det gäller att skapa Apple-id krävs det en unik mailadress för varje Apple-id, förslagsvis en gmail. En gmail är bra att ha även i andra sammanhang, ett gmailkonto är också ett youtube konto.

Continue reading

Apple-ID – säkerhetsfrågor

Flera av er har problem med att ni har glömt svaren på era säkerhetsfrågor till Apple-id. Detta är tyvärr inte så lätt att lösa, men vi har två alternativ:

Continue reading

Överlämningar

20131119 togs planen för kommunövergripande riktlinjer i ledningsgruppen. Redan vårterminens överlämningar mellan förskola/pedagogisk omsorg till förskoleklass/fritidshem kommer att utgå ifrån denna plan.

Continue reading

Återställa säkerhetsfrågor Apple-id

Flera av er har problem med att ni har glömt svaren på era säkerhetsfrågor till Apple-id. Detta är tyvärr inte så lätt att lösa, men vi har två alternativ.

Continue reading

Gå på skattjakt med Xnote

Appen Xnote är en användbar och enkel app för förskolan/skola. Den används när man vill gå på skattjakt eller liknande med exempelvis iPhone/iPad. Continue reading

Fotoappar

I onsdags hade vi en mycket inspirerande dag tillsammans med 65 härliga pedagoger från fritids. Det gav verkligen mersmak. Jag lovade då att ni som var där skulle få mina tips mailade till er, men vi kom fram till att listan skulle komma fler till gagn om jag istället la ut den här.

Continue reading

Besched

När du ska gå in på Besched från Mac eller iPad går du in från webbläsaren. Du går in på Intranät, itranat.stenungsund.se, och därifrån klickar du dig vidare via menyn på höger sida. Här kan du lägga in om semester, ledighet etc. Härifrån går det inte att arbeta som administratör.

Continue reading