Läs- och skrivkunnighet med hjälp av LEGO

En välbesökt  monter under SETT-dagarna var Lego Education. Lego Mindstorms EV3 ställdes ut och och elever kom och visade hur de arbetade med dem i skolan. Ett nytt material som mässbesökarna ville få information om var StoryStarter.

IMG_7057
StoryStarter är ett material för att undervisa i läs- och skrivkunnighet. Med hjälp av Lego arbetar eleverna tillsammans för att skapa och bygga en berättelse med klossar och figurer. Sedan använder de programmet StoryVisualizer för att visualisera, skriva och berätta om sina verk. StoryVisulizer finns också som app.

Skärmavbild 2015-04-17 kl. 14.19.01I appen/programmet kan eleverna eleverna anpassa sin egen berättelse eller välja bland flera förberedda berättelsemallar, vilket kan vara ett bra stöd om man arbetar med nyanlända elever.

Ett grundset består av 1444 delar med klossar, blandade karaktärer, djur, tillbehör och byggplattor. Det ska enligt LEGO Education vara tillräckligt för fem elever att arbeta tillsammans med. Setet ska ge struktur åt berättelseprocessen och stöd genom att introducera karaktärer, miljö och handling.

Det finns en lärarhandledning med 24 aktiviteter som man som lärare kan använda för att komma igång med programmet. Vill du veta mer om StoryStarter hittar du det här.

Comments are closed.