Mail

För personal finns det i huvudsak fem sätt att läsa sin mail på:

 1. Med hjälp av programmet LotusNotes. Detta fungerar i huvudsak bara för rektorer, specialpedagoger som loggar in på administration. men också för de som är ekonomiansvariga på en skola eller förskola. Detta eftersom de använder Gasell för att hantera fakturor. Gasell är en del av LotusNotes
 2. Med hjälp av adressen mail.stenungsund.se på vilken webbläsare som helst och på vilken enhet som helst. Det vill säga, det fungerar oavsett om det är en iPad, MacBook, PC-laptop eller ”Tunn klient”
 3. På en personlig iPhone eller en personlig iPad kan man göra inställningarna som behövs med automatik. Gör så här:
  1. Starta Safari, webbläsaren, skriv in adressen lt.stenungsund.se (obs första bokstaven är ett litet ”ell”
  2. Logga in med de uppgifter du använder på mail.stenungsund.se eller på datorn. Om detta inte fungerar ta kontakt med Helpdesk.
  3. Följ anvisningarna
  4. När detta är klart så har du din mail på iPhone/iPad och kan maila varifrån som helst. Du når även kommunens adressbok.
 4. På en MacBook kan du göra mailinställningarna manuellt. Då fungerar det att maila och ta emot mail när du är i skolans nät. För att kunna skicka mail hemifrån så måste du lägga till ett mailkonto till och använda detta när du skickar mail. Vi rekommenderar inte detta sätt även om det på många sätt är det smidigaste men återkommer med noggrannare instruktioner hur du gör.
 5. Till sist så kan man kan läsa sin mail i Fronter. För elever görs de inställningar som behövs med automatik. För lärarna gör man de manuellt då kontot skapas. Har ni problem med mailen så felanmäl.

Comments are closed.