På riktigt

pc3a5riktigtStenungsund, Alingsås, Varberg och Kungsbacka kommun har tagit fram en läromedelsplattform tillsammans med LINeducation.

Så här förklarar LINeducation det själva:

Vi har skapat På Riktigt för att lärare och elever ska kunna mötas i ett digitalt ramverk som fungerar bra att använda i det vardagliga skolarbetet. I På Riktigt använder man alla de resurser som finns på webben blandat med uppgifter och frågor som lärarna själva skapar. Det pedagogiska materialet måste paketeras på något sätt. Vi har valt att kalla det för en lärcirkel. Läraren delar ut lärcirkeln till sina elever och kan följa deras arbete från sin yta. Eleven som arbetar i På Riktigt har allt jobb samlat på sin yta, och kan enkelt kommunicera med läraren och klasskamraterna kring arbetet. I På Riktigts bibliotek är det fritt fram att låna lärcirklar som andra pedagoger runt om i landet har skapat – precis som på ett vanligt bibliotek. Man hittar rätt lärcirkel genom att söka på förmågor och centralt innehåll ur läroplanen.

Det finns två verktyg att jobba i:

  1. Det verktyg där du skapar lärcirklarna i: http://circletool.pariktigt.com
    1. till detta behöver du en inloggning, ta kontakt med Ulf Edman
  2. Det verktyg där du arbetar tillsammans med dina elever: https://upplev.pariktigt.com/
    1. till detta behöver du en inloggning, ta kontakt med Ulf Edman

 

Här finns en film hur eleverna skapar sina konton själva:

Här får du aktuell information: https://sites.google.com/a/lineducation.se/nyheter/

Comments are closed.