NE.SE

Skärmavbild 2015-01-16 kl. 13.50.30NE har en ny kostym och en del nya eller ändrade funktioner. Men fortfarande är det så att du och dina elever har tillgång till NE som kommunen har licens för.

När du befinner dig i kommunens nätverk når du uppslagsverket genom att skriva ne.se i adressfältet i din webbläsare (Safari, Chrome, Firefox). Om du eller dina elever vill använda NE utanför skolan eller använda deras appar behövs ett personligt konto. Ett eget konto skapar du eller dina elever lätt när ni befinner er i skolans nätverk .

Skärmavbild 2015-01-16 kl. 14.10.12Klicka på nedåtpilen till höger om vårt kommunnamn och sedan på Skapa personligt konto. Följ instruktionerna. När du skapat ett konto skickas dina personliga inloggningsuppgifter till den e-postadress som du uppgett.

Du som använt NE tidigare kanske har upptäckt att de tagit bort de korta artiklarna och istället valt att fokusera på långa och enkla versioner. NE:s språklexikon har också bytt namn till Ordböcker. Du hittar dem i menyraden Skärmavbild 2015-01-16 kl. 14.23.09överst på startsidan. Där kan du välja ordbok och skriva in det ord du vill slå upp. Du kan också lätt med hjälp av pilen i mitten växla  om du vill översätta i motsatt riktning.  Nytt är att du kan ladda ner NE språklexikon till din iPad eller smarttelefon.

 

Comments are closed.