Gå på skattjakt med Xnote

Appen Xnote är en användbar och enkel app för förskolan/skola. Den används när man vill gå på skattjakt eller liknande med exempelvis iPhone/iPad.

IMG_3326Appen är lätt att förstå sig på och det går snabbt att förbereda en skattjakt exempelvis direkt i förskolans/skolans närhet. Du behöver inte placera ut någon fysisk skatt, utan när du genom appens karta hittat fram till den bestämda platsen får barnen ett meddelande bestående av en bild och kanske ett uppdrag eller en uppgift. Du bestämmer själv. Det går också att länka ihop meddelanden med varandra genom att välja mer istället för att skicka direkt och sedan länka meddelandet. På detta sätt kan du förbereda en tipspromenad eller en skattjakt utan att gå runt och göra fysiska förberedelser.

När du sedan är färdig med din Xnote skickar du den antingen via e-post, Facebook eller SMS.

Läs mer tips och tricks här!

 

Comments are closed.