Skapa Apple-ID

När det gäller att skapa Apple-id krävs det en unik mailadress för varje Apple-id, förslagsvis en gmail. En gmail är bra att ha även i andra sammanhang, ett gmailkonto är också ett youtube konto.

 När mailkontot är skapat gör man följande:
  1. Se först till att du är utloggad från det andra apple-id:t, i blickfånget, gå längst ner och klicka på det befintliga apple-id:t och logga ut.
  2. Gå till App Store och hitta en gratisapp.: App Store – Gratistoppen – Välj valfri gratisapp.
  3. Välj: INSTALLERA APP genom att trycka två gånger.
  4. När sedan rutan ”Logga in” dyker upp väljer du: Skapa nytt Apple-ID
  5. Välj Sverige som land och godkänn villkoren.
  6. Nytt konto. Nu går det att skapa ett nytt Apple-ID och det måste vara en ny E-post adress som tidigare ej varit kopplat till Apple-ID. Fyll i alla uppgifterna. Tänk på att vara noga med att komma ihåg säkerhetsfrågorna. Detta kan annars ställa till det i framtiden.
  7. Nu när du ska fylla i Faktureringsinformation så väljer du sista alternativet i listan av betalningssätt: Ingen.  Du måste dock fortfarande fylla i Fakturaadress.
  8. Sedan måste du bekräfta ditt konto genom att gå till din E-post: Bekräfta Nu.
  9. Sista steget är att du måste Logga in och via Apple hemsida bekräfta kontot genom att Logga in med dina uppgifter som du precis angett, dvs E-post och lösenordet.
  10. Klart! Nu kan du gå tillbaka till App Store och ladda ned kontots första App. Alternativt logga in med det gamla apple-id:t i App Store och logga in med det nya i iCloud.

Comments are closed.