Framtidens läromedel på UR Samtid

Framtidens Läromedel är en konferens för pedagoger och skolledare som i år gick av stapeln den 8 oktober.  På konferensen ges inspiration på hur man kan utveckla sin undervisning så att den motiverar och engagerar elever i vårt allt mer digitaliserade samhälle. Flera av föreläsningarna från konferensen filmades av UR Samtid och har sänts på Kunskapskanalen. Om du missat dessa kan du se dem här.

 

Framtidens läromedel ger tipset:

Så sätt dig bekvämt i soffan med en kopp te och titta igenom materialet. Eller ännu bättre, köp lite fika och se det tillsammans med dina kollegor som inte hade chansen att gå.

Jag vill gärna tipsa om följande föreläsningar:

1_sMissa inte att se årets vinnare av Gudläpplet Karin Nygårds ”Digital allmänbildning för lärare”. 22 minuter in i filmen pratar hon om hur hon arbetar med kod och programmering.

1_s-1Jessica Paulsson ”Kreativa appar i klassrummet”, berättar om hur hon använder lärplattan med sina lågstadielever. Hon arbetar på en F-9-skola i Stockholm och flera av apparna kan också användas med äldre elever. 38 minuter in i filmen visar hon bl.a. hur du kan arbeta med appen Garageband.

Comments are closed.