”Airdrop” med appen Instashare

Skärmavbild 2015-01-26 kl. 10.30.27Med hjälp av appen Instashare  kan man dela filer mellan olika iPads.  Appen är gratis och du laddar ner den här. För våra elever och lärare som har iPad 3 och inte har Airdrop, eller elever som har problem med Airdrop, kan detta var att alternativ för dela filer med varandra. Läs mer och ta del av guiden.

Med hjälp av Instashare kan du bland annat dela bilder, textfiler och  videoklipp. Det som krävs är att du och den som ska ta emot det du delar också har appen Instashare. Du behöver också ha wifi, bluetooth och notier påslaget. När du installerar appen är det bara att följa instruktionerna och trycka ”OK”.

Första gången du använder appen väljer du att öppna i annan app. Instashare kommer sedan att ligga synligt som val  när du trycker på skicka/dela-pilen. Det kan se lite olika ut beroende på vilken app du skickar ifrån.

Den som ska ta emot filen måsta gå in i Instashare och acceptera den personen som vill skicka något.

När du tar emot en fil i Instashare kan du välja att förhandsgranska den i Instashare innan du sparar den någonstans på din Ipad, exempelvis i Bilder eller i Pages.

Ta gärna den del av ”Instashare_lärguide” som stöd.

Comments are closed.