Showbie har en ny uppdatering

Skärmavbild 2015-01-26 kl. 13.56.08

Vi är flera lärare i kommunen och runt om i Sverige som använder oss av ”Showbie” i vår undervisning med iPad.

Showbie gör det möjligt att dela ut uppgifter, samla in och ge feedback på ett smidigt sätt. Styrkan med Showbie är den är kompatibel med en mängd appar, olika filformat och att feedback kan ges både skriftligt genom att skriva handstil på iPaden, med text eller genom att göra en ljudinspelning. Det finns många lärfilmer på Showbies Support-sidor och bra manualer som du som lärare kan ta hjälp av. Vanligt är att Showbie används i kombination med iTunes U i undervisning med iPads. 

Om du inte tidigare hört talas om Showibe föreslår jag att du kikar på Skolappars recension här. Du hittar också bra information på Showbie.com

I dag kom en ny uppdatering som underlättar för dig som lärare när du ska ge feedback på en uppgift där du delat ett dokument med dina elever. Istället som tidigare öppna och stänga dokument kan du nu komma åt elevlistan i dokumentfönstret och på så sätt snabbare gå igenom elevarbeten. Du ser tydligt vilka inlämningar du tittat på och vilka elever som ännu inte fått någon återkoppling. Uppdateringen är tillgänglig i gratisversionen av Showbie (Showbie basic). Det finns nya uppdateringar även för Showbie Pro som du kan läsa mer om här.quick-marking-1

 

Skärmavbild 2015-01-26 kl. 14.42.02Om du är nyfiken på iTunes U och vill se om det finns några intressanta kurser, teman eller arbetsområden som skulle passa din undervisning eller bara vill få inspiration till att komma igång själv, kan du ta del av de skolor som har  ansökt om att vara publika på iTunes U och blivit registrerade. (Se lista nedan från 26 januari 2015).  Om du går in i appen iTunes U på din iPad kan du söka på exempelvis Köpings kommun och ta del av deras kurser.

Skärmavbild 2015-01-26 kl. 14.37.10

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.