Digitalt bildstöd i mobilen/IPad med hjälp av flerspråkiga AKK-appen PicTalk

Lorna Bartram skriver i AKK-gruppen på Facebook:
Hej! Det senaste året har jag arbetat med att göra ett digitalt bildstöd för att underlätta kommunikation mellan personer som talar arabiska och svenska vilket resulterat i den flerspråkiga AKK-appen PicTalk (www.pictalk.se). Vi har nu släppt en tidig betaversion för iPad och bjuder gärna in personer som vill testa appen.

På vänster sida i appen finns situationsspecifika ord och fraser och på höger sida mer allmänna ord för t.ex. siffror, tid, känslor och vägbeskrivningar. Innehållet är i det här skedet på arabiska (standardarabiska) och svenska och läses även upp av en talsyntes. Eftersom det bara är en betaversion är innehållet begränsat för reception och blodprovstagning, men planen är att utöka innehållet efter behov och i samarbete med verksamheter och användare. Appen kommer att vara gratis att ladda ner.

För att testa appen kan du mejla mig på lorna.bartram@gmail.com eller skriva ett meddelande här på Facebook så skickar jag en inbjudan till att ladda ner en beta-version.

Om du vill ge feedback, förslag eller om du arbetar på en verksamhet som har behov av ett flerspråkigt kommunikationsstöd och skulle vara intresserad av att vara med och utveckla innehållet efter era behov så hör gärna av dig!

2 responses to “Digitalt bildstöd i mobilen/IPad med hjälp av flerspråkiga AKK-appen PicTalk

  1. Ylva Dahlström

    Men Monica, det är väl inte du som gjort appen eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.